Köttsommar!

Postat i Annat Frankrike kl. 23:57 av | Kommentarer (0) |

Sommartider!

Finns det något mer somrigt än den vackra psalmen "en vänlig grönskas rika dräkt". Psalmens vetenskapliga grund kan diskuteras, men en textrad som jag vill fästa särskild vikt vid är följande: 

Allt kött är hö
och blomstren dö
och tiden allt fördriver

Sommartider gör alltså kött till hö och således har vi haft svårigheter att genomföra köttonsdagar som sig bör, i goda vänner och goda viners lag. Kött är förgängligt, och så även köttonsdagen. Utan kärlek så dör det. Halva köttonsdagen (den korta) har som vi sett spenderat hela sommaren i Nice där han låtit sina köksambitioner spela fritt och hackar nu en lök snabbare än jag tar på mig en t-shirt. Den andra halvan (den långa) har rest till Amerika och därefter spenderat en månad i en folkabuss på europas vägar. 

Som ni så här långt in i berättelsen redan kanske anar korsars våra hjältars vägar även under denna sommaren, just i den tidpunkt då bussen passerar Nice. Detta hände för ett par veckor sedan och nu så här efter bussresan är det dags att dokumentera, reflektera och publicera. Då vi möttes i Nice var dagens första aktivitet given; att handla. Kött. Och vilket kött sedan. Italien och Frankrike har gjort torkade korvar och kött närmast till en konstform och det är verkligen en upplevelse. Ett par tunna skivor torkat kött eller välhängd korv och ett litet glas rött ger riktiga smakupplevelser. Allt detta skall beskrivas i gourmenoveller av nästan pornografiska mått, men just nu nöjer vi oss bara med en bild där vi, äntligen förenade, luktar på.... just det.... kött. 

I takt med att jag jobbar igenom bilderna från sommaren kommer recept, resebeskrivningar och mera skryt upp på bloggen. 

I köttets namn
J
Annons:

Kommentarer

Skriv En Kommentar